Wat is nou precies wandelcoaching?


ZWEVERIG OF PRAKTISCH?

 "Ga je dan bomen knuffelen?" wordt mij wel eens gevraagd. "Is het niet zweverig?" komt ook wel eens voorbij.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Nee, geen bomen knuffelen (maar als jij dat wil dan is dat prima) en het is niet zweverig! Het is  heel praktisch. We gaan fijn naar buiten, de natuur in. Die van zichzelf al enorme rustgevende compontenten bevat en heel ondersteunend kan zijn. En in die natuur gaan we het coachgesprek aan, al wandelend. Ik zet de natuur in; als middel, waardoor je betere inzichten krijgt.  Aan het eind van iedere wandeling heb je handvatten om verder te gaan. En het werkt! 


ONDERZOEK NAAR EFFECTEN

Uit onderzoek is gebleken dat zowel het wandelen als het verblijven in de natuur ervoor kan zorgen dat een mens beter kan reflecteren op zichzelf en op de situatie. Je wordt er rustiger van en kunt helderder nadenken over de dingen. Hierdoor krijgen nieuwe inzichten ruim baan. En dat geeft lucht. Daarnaast herstelt de prefrontale cortex in je hersenen wanneer je wandelt/beweegt, wat je besluitvaardigheid ten goede komt. 


NAAST ELKAAR

Veel coachklanten ervaren het al wandelend in gesprek gaan als prettig, omdat er stiltes mogen vallen. Vaak zijn die stiltes zelfs heel verhelderend. Je hoeft niet meteen overal antwoord op te geven. We lopen naast elkaar, dus we hoeven elkaar niet de hele tijd aan te kijken. Ook dat geeft ruimte. Dat er geen goed of fout is, alleen maar dat wat bij jou van binnen leeft, maakt ook dat er makkelijker verdieping komt. 

.

WAAR

De wandelingen vinden plaats op de Veluwe (Hoog Buurlo, 't Leesten, Hoog Soeren, Berg en Bos Apeldoorn). Als je dat graag wil wandel ik (in overleg) ook met je mee in andere natuurgebieden.


WANDELCOACH TRAJECT OF LOSSE WANDELING

In een wandelcoachtraject* van ongeveer 4 - 6 wandelingen zul je:

  • meer rust gaan ervaren
  • je gedachten beter kunnen gaan ordenen
  • meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  • beter weten waar je talenten liggen

Kortom: je gaat door de bomen het bos weer zien!


Losse coachwandelingen zijn uiteraard ook altijd mogelijk! De kennismaking doen we dan tijdens deze losse wandeling. Voorafgaand hieraan zullen we telefonisch contact hebben.

Telefoon06 23366929