Bosbureau coaching en training

door de bomen het bos weer zien

Wat is wandelcoaching precies? 
 

Een coachgesprek waarbij we wandelen in een natuurlijke omgeving. Als wandelcoach neem ik je mee naar buiten om daar, al wandelend, het gesprek met je aan te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat zowel het wandelen als het verblijven in de natuur ervoor kan zorgen dat een mens beter kan reflecteren op zichzelf en op de situatie. Je wordt er rustiger van en kunt helderder nadenken over de dingen. Hierdoor krijgen nieuwe inzichten ruim baan. En dat geeft lucht. Daarnaast herstelt de prefrontale cortex in je hersenen wanneer je wandelt/beweegt, wat je besluitvaardigheid ten goede komt. 

Veel coachklanten ervaren het al wandelend in gesprek gaan als prettig, omdat er stiltes mogen vallen. Vaak zijn die stiltes zelfs heel verhelderend. Je hoeft niet meteen overal antwoord op te geven. We lopen naast elkaar, dus we hoeven elkaar niet de hele tijd aan te kijken. Ook dat geeft ruimte. Dat er geen goed of fout is, alleen maar dat wat bij jou van binnen leeft, maakt ook dat er makkelijker verdieping komt. 

De wandelingen vinden plaats op de Veluwe (Hoog Buurlo, 't Leesten, Hoog Soeren, Berg en Bos Apeldoorn). Als je dat graag wil wandel ik (in overleg) ook met je mee in andere natuurgebieden.

In een wandelcoachtraject* van ongeveer 4 - 8 wandelingen zul je:

  • meer rust gaan ervaren
  • je gedachten beter kunnen gaan ordenen
  • meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  • beter weten waar je talenten liggen 

Kortom: je gaat door de bomen het bos weer zien!

* N.b. Losse coachwandelingen zijn uiteraard ook altijd mogelijk!

Wil  je wat meer informatie of heb je een vraag?

Stuur me een mail met je vraag: a.kremers@bosbureau.nl 
Ik kan je tevens een algemene flyer en flyer met tarieven toesturen.

Heb je interesse?
Ik start altijd met een (gratis) kennismakingsgesprek (telefonisch). Je kunt dan vertellen waar je precies tegenaan loopt. Samen bespreken we de mogelijkheden van een wandelcoach-traject. Voor dit gesprek maken we een afspraak. Zodat je op een rustig moment je verhaal kwijt kunt. En ik je wat meer over wandelcoaching kan vertellen.

Wil je liever al wandelend een kennismakingsgesprek? Dat kan eventueel ook! 

Voor meer info of een afspraak: Stuur me een mail: a.kremers@bosbureau.nl 


Groepswandelingen

Het Bosbureau is ook weer van start met groepswandelingen. De groepswandelingen richten zich op mensen die laagdrempelig kennis willen maken met wandelcoaching. Maar is ook heel fijn voor iedereen die lekker buiten in de natuur wil wandelen en daarnaast het interessant vindt om wat meer over zichzelf te weten te komen. 

Er komen verschillende thema's aan bod, o.a.:
-  minder piekeren, meer rust 
-  nieuwe energie
-  stilte- en mindfulness
-  online groepswandeling voor bedrijven (ja, echt het kan!)
-  Fris en energiek in hoofd en lijf

Wil je meer info over een groepswandeling? Neem vrijblijvend contact met mij op: a.kremers@bosbureau.nl


Groepswandeling voor bedrijven of organisaties

Een groepswandeling kan ook heel interessant zijn voor bedrijven of organisaties. Met je medewerkers een ochtend of middag op pad in de natuur (of een lunchwandeling) is heel verfrissend! Verschillende thema's kunnen aan bod komen. Of gewoon lekker wandelen en daarbij focussen op het hier en nu. Er is veel mogelijk en ik kan op maat een programma bieden. Neem contact met mij op voor meer info: a.kremers@bosbureau.nl 

Wandelen ten tijde van corona

In periodes waarbij we te maken hebben met maatregelen met betrekking tot de Corona-crisis, kan er gelukkig wel gewandeld worden! Dan wel in iets aangepaste vorm en met in achtneming van alle voorschriften:

  • we houden minimaal 1,5 meter afstand
  • we schudden geen handen
  • hoest en nies in je elleboog
  • bij griep of luchtwegklachten: zeg de afspraak af en blijf thuis!


Voor iedereen die het toch iets te spannend vindt (en dat mag) om in tijden van corona te gaan wandelen met een coach, is er ook een mogelijkheid om op afstand gecoacht te worden. We lopen dan ieder in onze eigen natuur/omgeving en hebben contact via facetime, whatsapp video of gewoon telefonisch. Ook deze vorm van wandelcoaching werkt!