Bosbureau coaching en training

door de bomen het bos weer zien

Wat is wandelcoaching precies? 
 

Een coachgesprek waarbij we wandelen in een natuurlijke omgeving. Als wandelcoach neem ik je mee naar buiten om daar, al wandelend, het gesprek met je aan te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat zowel het wandelen als het verblijven in de natuur ervoor kan zorgen dat een mens beter kan reflecteren op zichzelf en op de situatie. Je wordt er rustiger van en kunt helderder nadenken over de dingen. Hierdoor krijgen nieuwe inzichten ruim baan. En dat geeft lucht. Daarnaast herstelt de prefrontale cortex in je hersenen wanneer je wandelt/beweegt, wat je besluitvaardigheid ten goede komt. 

Veel coachklanten ervaren het al wandelend in gesprek gaan als prettig, omdat er stiltes mogen vallen. Vaak zijn die stiltes zelfs heel verhelderend. Je hoeft niet meteen overal antwoord op te geven. We lopen naast elkaar, dus we hoeven elkaar niet de hele tijd aan te kijken. Ook dat geeft ruimte. Dat er geen goed of fout is, alleen maar dat wat bij jou van binnen leeft, maakt ook dat er makkelijker verdieping komt.

De wandelingen vinden plaats op de Veluwe (Hoog Buurlo, 't Leesten, Hoog Soeren, Berg en Bos Apeldoorn). Als je dat graag wil wandel ik (in overleg) ook met je mee in andere natuurgebieden.

In een wandelcoachtraject* van ongeveer 4 - 6 wandelingen zul je:


 • meer rust gaan ervaren
 • je gedachten beter kunnen gaan ordenen
 • meer zelfvertrouwen ontwikkelen
 • beter weten waar je talenten liggen 

Kortom: je gaat door de bomen het bos weer zien!

* N.b. Losse coachwandelingen zijn uiteraard ook altijd mogelijk!

Wil  je wat meer informatie of heb je een vraag?
Stuur me een mail met je vraag: a.kremers@bosbureau.nl 
Ik kan je tevens een algemene flyer en flyer met tarieven toesturen.

Heb je interesse?
Ik start altijd met een (gratis) telefonische intake. Je kunt dan vertellen waar je precies tegenaan loopt. Samen bespreken we de mogelijkheden van een wandelcoach-traject. Voor deze telefonische intake maken we samen een afspraak. Zodat je op een rustig moment je verhaal kwijt kunt. En ik je wat meer over wandelcoaching kan vertellen.

Wil je liever al wandelend een intakegesprek? Dat kan ook! 

Voor meer info of een afspraak: Stuur me een mail: a.kremers@bosbureau.nl Groepswandelingen

Nu we weer in groepen mogen wandelen gaat het Bosbureau binnenkort ook weer van start met groepswandelingen. De groepswandelingen richten zich op mensen die laagdrempelig kennis willen maken met wandelcoaching. Maar is ook heel fijn voor iedereen die lekker buiten in de natuur wil wandelen en daarnaast het interessant vindt om wat meer over zichzelf te weten te komen. 

Er zullen verschillende thema's aan de orde komen, met o.a.:
-  minder piekeren, meer rust 
-  nieuwe energie
-  stilte- en mindfulness

Wandelen in de corona-tijd

In de periodes dat we te maken hebben met maatregelen met betrekking tot de Corona-crisis, kan er gelukkig wel gewandeld worden! Dan wel in iets aangepaste vorm en met in achtneming van alle voorschriften:

 • we houden minimaal 1,5 meter afstand
 • we schudden geen handen
 • hoest en nies in je elleboog
 • bij griep of luchtwegklachten: zeg de afspraak af en blijf thuis!


Voor iedereen die het toch iets te spannend vindt (en dat mag) om in tijden van corona te gaan wandelen met een coach, is er ook een mogelijkheid om op afstand gecoacht te worden. We lopen dan ieder in onze eigen natuur/omgeving en hebben contact via facetime, whatsapp video of gewoon telefonisch. Ook deze vorm van wandelcoaching werkt! 


Groepswandeling Nieuwe Energie (coronaproof)

Werk jij ook thuis? En zit je een groot deel van de dag achter je pc? Dan is er nu de wandeling NIEUWE ENERGIE. Wandelen met collega's terwijl je thuis werkt. Het kan echt!

Samen met Marian van Riel van Bureau Boslucht hebben we een programma ontwikkeld, waarbij er in coronatijd (maar ook daarna) gewandeld kan worden met collega's. Helemaal safe en coronaproof! Om daarna weer fris en energiek je taken op te pakken.

Hoe werkt het?

Vanuit je eigen werkplek ga je wandelen. Van te voren heb je via mail al opdrachten en een geluidsfragment toegezonden gekregen. Tijdens een deel van de wandeling heb je telefonisch contact met een van je collega's.

Er zijn twee versies:

 • een wandeling inclusief zoom meeting (duur: ongeveer anderhalf uur): Met je team start je gezamenlijk vanuit je eigen werkplek via zoom. Er volgt uitleg en een korte oefening. Aansluitend gaat ieder in zijn eigen omgeving wandelen. We sluiten weer af met een korte online zoom meeting. Deze versie wordt in de zoom meeting begeleid door een professionele wandelcoach. De wandeling inclusief zoom meeting duurt ongeveer anderhalf uur. Download hier de flyer begeleide versie wandeling Nieuwe Energie.
 • een wandeling zonder zoom meeting (duur: ongeveer een tot anderhalf uur): Ook nu wandelt iedereen in zijn of haar eigen omgeving. Maar nu bepaalt het team zelf wanneer er gewandeld gaat worden. Veel vrijheid en flexibiliteit met deze versie dus. Er is geen online begeleiding, maar je krijgt wel een geluidsfragment, opdrachten en een filmpje toegezonden. Zodat jullie prima zelf aan de slag kunnen. Download hier de flyer onbegeleide versie wandeling Nieuwe Energie.


Beter in de buitenlucht

Wat levert het je op?

 • je komt in beweging
 • je gaat fijn naar buiten
 • je hebt contact met je collega('s)
 • je hebt aandacht voor jezelf
 • je raakt geïnspireerd en kunt weer fris verder met je werk


Allemaal belangrijke zaken die kunnen bijdragen aan je gezondheid.

Lijkt dit je wat voor jou en jouw team? Stuur dan een mail naar  a.kremers@bosbureau.nl