Bosbureau coaching en training

door de bomen het bos weer zien


Werk jij ook thuis? En zit je een groot deel van de dag achter je pc? Dan is er nu de wandeling NIEUWE ENERGIE. Wandelen met collega's terwijl je thuis werkt. Het kan echt!

Samen met Marian van Riel van Bureau Boslucht hebben we een programma ontwikkeld, waarbij er in coronatijd (maar ook daarna) gewandeld kan worden met collega's. Helemaal safe en coronaproof! Om daarna weer fris en energiek je taken op te pakken.

Marian van RielAnne KremersHoe werkt het?

Vanuit je eigen werkplek ga je wandelen. Van te voren heb je via mail al opdrachten en een geluidsfragment toegezonden gekregen. Tijdens een deel van de wandeling heb je telefonisch contact met een van je collega's.

Er zijn twee versies:

 • een wandeling inclusief zoom meeting (duur: ongeveer anderhalf uur): Met je team start je gezamenlijk vanuit je eigen werkplek via zoom. Er volgt uitleg en een korte oefening. Aansluitend gaat ieder in zijn eigen omgeving wandelen. We sluiten weer af met een korte online zoom meeting. Deze versie wordt in de zoom meeting begeleid door een professionele wandelcoach. De wandeling inclusief zoom meeting duurt ongeveer anderhalf uur. Download hier de flyer begeleide versie wandeling Nieuwe Energie.
 • een wandeling zonder zoom meeting (duur: ongeveer een tot anderhalf uur): Ook nu wandelt iedereen in zijn of haar eigen omgeving. Maar nu bepaalt het team zelf wanneer er gewandeld gaat worden. Veel vrijheid en flexibiliteit met deze versie dus. Er is geen online begeleiding, maar je krijgt wel een geluidsfragment, opdrachten en een filmpje toegezonden. Zodat jullie prima zelf aan de slag kunnen. Download hier de flyer onbegeleide versie wandeling Nieuwe Energie.


 Beter in de buitenlucht

 Wat levert het je op?

 • je komt in beweging
 • je gaat fijn naar buiten
 • je hebt contact met je collega('s)
 • je hebt aandacht voor jezelf
 • je raakt geïnspireerd en kunt weer fris verder met je werk

Allemaal belangrijke zaken die kunnen bijdragen aan je gezondheid.

Lijkt dit je wat voor jou en jouw team? Stuur dan een mail naar  a.kremers@bosbureau.nl
 

 Wandelen in de corona-tijd

Hoewel we nog te maken hebben met maatregelen met betrekking tot de Corona-crisis, kan er gelukkig wel gewandeld worden. Wel in iets aangepaste vorm en met in achtneming van alle voorschriften:

 • we houden minimaal 1,5 meter afstand
 • we schudden geen handen
 • hoest en nies in je elleboog
 • bij griep of luchtwegklachten: zeg de afspraak af en blijf thuis!

 

Voor iedereen die het toch iets te spannend vindt (en dat mag) om in deze tijd te gaan wandelen met een coach, is er ook een mogelijkheid om op afstand gecoacht te worden. We lopen dan ieder in onze eigen natuur/omgeving en hebben contact via facetime, whatsapp video of gewoon telefonisch. Ook deze vorm van wandelcoaching werkt! 
Wat is wandelcoaching precies?  

Een coachgesprek met een extra aspect: namelijk wandelen in een natuurlijke omgeving. Als wandelcoach neem ik je mee naar buiten om daar, al wandelend, het gesprek met je aan te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat zowel het wandelen als het verblijven in de natuur ervoor kan zorgen dat een mens beter kan reflecteren op zichzelf en op de situatie. Je wordt er rustiger van en kunt helderder nadenken over de dingen. Hierdoor krijgen nieuwe inzichten ruim baan. En dat geeft lucht. Daarnaast herstelt de prefrontale cortex in je hersenen wanneer je wandelt/beweegt, wat je besluitvaardigheid ten goede komt. 

De wandelingen vinden plaats op de Veluwe (Hoog Buurlo, 't Leesten, Hoog Soeren, Berg en Bos Apeldoorn). Desgewenst en in overleg wandel ik ook met je mee in andere natuurgebieden.

In een wandelcoachtraject van ongeveer 4 wandelingen zul je:

 • meer rust gaan ervaren
 • je gedachten beter kunnen gaan ordenen
 • meer zelfvertrouwen ontwikkelen
 • beter weten waar je talenten liggen 

Kortom: je gaat door de bomen het bos weer zien!


Wil  je wat meer informatie of heb je een vraag?
Stuur me een mail met je vraag: a.kremers@bosbureau.nl 
Ik kan je tevens een algemene flyer en flyer met tarieven toesturen.

Heb je interesse?
Ik start altijd met een (gratis) telefonische intake. Je kunt dan vertellen waar je precies tegenaan loopt. Samen bespreken we de mogelijkheden van een wandelcoach-traject. Voor deze telefonische intake maken we samen een afspraak (stuur me een mail: a.kremers@bosbureau.nl ). Zodat je op een rustig moment je verhaal kwijt kunt. En ik je wat meer over wandelcoaching kan vertellen.