Bosbureau coaching en training

door de bomen het bos weer zien

Over mij: 

Mijn naam is Anne Kremers (1963). Na mijn studie aan de CALO (academie voor lichamelijke opvoeding) heb ik een aantal jaren in het onderwijs gewerkt als docent bewegingsonderwijs. Vervolgens ben ik via het zwemonderwijs in een managementfunctie van een zwembad terecht gekomen. Met vallen en opstaan heb ik het vak van manager geleerd. Het was inspirerend, maar heeft ook geresulteerd in een burn-out. Uiteindelijk heb ik, na 15 jaar, ervoor gekozen om een ander pad te bewandelen. Het vak van coach sprak mij altijd al enorm aan. In 2018 heb ik een opleiding tot professioneel coach met goed gevolg afgerond*. Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik heel graag verder wilde met het coachen. Mijn specialisatie en passie ligt op het gebied van wandelcoaching en deze opleiding heb ik in februari 2019 met succes afgerond* *. Gevolgd door de training Wandelcoaching voor Groepen, ook bij het Coachbureau.  Om mijn kennis op peil te houden en omdat ik het heel inspirerend vind, volg ik regelmatig bijscholingen en intervisie bijeenkomsten. 

Ik wandel zelf graag en veel en heb ervaren dat het wandelen enorm helend kan zijn.

         *certificaat Leergang Professioneel Coachen CAI; EQA geaccrediteerd certificaat 
           
**CRKBO--geregistreerde Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau

 

 Mijn visie op coaching:

Coachen is een kunst waarbij mensen worden uitgedaagd en ondersteund om zichzelf te ontwikkelen. Het is toekomstgericht en de gecoachte is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar leerproces. Als coach stel ik vragen, waarmee de gecoachte zelf aan de slag gaat. Het hele proces wordt door mij zorgvuldig begeleid. 

Ik kan zowel ontwikkelingsgericht als oplossingsgericht coachen*. Ontwikkelingsgericht wil zeggen dat we op zoek gaan naar 'de vraag achter de vraag'. Om vervolgens naar de toekomst te gaan kijken. Het mensbeeld hierachter is: 'ieder mens is uniek en heeft potentieel'.
Oplossingsgericht coachen vertrekt vanuit het mensbeeld waarbij er, hoe lastig het probleem ook is, altijd bepaalde krachtbronnen in de mens aanwezig zijn. Deze krachtbronnen kunnen gebruikt worden om bepaalde doelen te bereiken.

Beide manieren zijn duurzaam. Dat wil zeggen dat ik geen gebruik maak van 'trucjes' en 'techniekjes' voor de korte termijn. Tijdens een coachtraject zul je je gaan ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

*Ik werk volgens de Ethische Gedragscode van de Nobco 

 

Wat anderen zeggen:

"Het was heel fijn dat er iemand naast je loopt waar je je obstakels en belemmeringen mee kan delen. 
Anne stelde mij goede relevante vragen, waardoor ik snel bij de kern kwam. Ze zag ook mijn sterke kant wat ik heel fijn vond en waardoor ik mijzelf beter kon zien waar ik al ben op mijn levenspad.
De oefeningen waren fijn en heerlijk ontspannen. Dank je Anne!! 
Ik doe in mijn werk ook graag wat voor anderen; nu was Anne er voor mij."
               - Anna, kind en ouder counseler, Warnsveld - 

" Anne is een fijne wandelcoach. Ze biedt goede oefeningen en stelt de juiste vragen die aansluiten bij wat ik nodig heb om verder te komen. Aan het eind van iedere wandeling had ik praktische handvatten bedacht waarmee ik gelijk aan de slag kon. Ik vond het prettig, stapje voor stapje verder. Na de laatste wandeling had ik heel helder wat ik precies wilde en had ik al een deel verwezenlijkt. Nu kan ik er zelf mee verder! "                  -  Nora,  eigenaar coach-bedrijf, Harderwijk -  

 

"Ik was de gelukkige winnaar van een individuele coachwandeling bij het Bosbureau. Aangezien ik geen specifieke coachvraag had was ik erg benieuwd wat de wandeling zou brengen, maar er kwamen al gauw mooie inzichten boven. Bijzonder te ervaren dat veel antwoorden of oplossingen gewoon in jezelf zitten, een stukje bewustwording. Fijn dit toe te passen in het dagelijkse leven en de positieve effecten hiervan te merken. En heerlijk ontspannen buiten, dat doet goed. Bedankt Anne!"
              - Saskia, stafonderofficier Operationele Personeelszaken, Koninklijke Landmacht, Apeldoorn - 

"Door het wandelcoach traject met Anne heb ik, na een moeilijke periode in mijn leven, weer meer zelfvertrouwen gekregen." 
             -  wil graag anoniem blijven - 

" Anne neemt je mee in de natuur en die helpt je relativeren. Wandelen in stilte, wandelend in gesprek, aandacht voor jezelf, de natuur en elkaar. Door het wandelend reflecteren komt er daadwerkelijk beweging in je gedachten en ervaar je een flow. Dit alles met de focus op je eigen kracht en vaardigheden. Dus kom in beweging en ga het zelf ook een keer ervaren!"

             -  Gea, docent basisonderwijs, Hoenderloo, deelnemer aan groepswandeling Zen en Flow  -


"Op zaterdag 15 juni heb ik een prachtige wandeling gemaakt met Anne. De ruimte, de bosgeluiden en het groen doen zo goed! Het geeft je ruimte van binnenuit en brengt inzichten. Erg fijn!"
              -  Henriette, yogadocent/zwemonderwijzer, Apeldoorn, deelnemer aan groepswandeling Zen Flow - 


Reacties van enkele deelnemers op de Wandel en Yoga Workshop (18 augustus 2019):

"Dank voor de mooie, leerzame en ontspannen dag!"
"Boven verwachting. Ik ga de volgende keer weer mee"
"Echt heel fijn; professioneel en nuttig!"
"Goed om je mind te resetten."
"Confronterend, maar wel ontspannen."
"Rust, inzicht en focus op positieve punten."