Bosbureau coaching en training

door de bomen het bos weer zien

Over mij: 

Mijn naam is Anne Kremers (1963). Ik ben geboren en opgegroeid in Uden, Noord-Brabant. Daar ging ik naar de middelbare school en haalde ik mijn VWO diploma. Vervolgens ben ik voor mijn studie (academie voor lichamelijke opvoeding) verhuisd naar Arnhem. Om uiteindelijk nog iets noordelijker uit te komen op de Veluwe: Apeldoorn. En hier, te midden van bos en heide, voel ik mij op mijn plek. Hier heb ik ook mijn passie, het wandelcoachen / coachen in de natuur, ontdekt.

Na mijn studie heb ik in het onderwijs gewerkt als docent bewegingsonderwijs. Vervolgens ben ik in een management functie in de non-profit sector terecht gekomen. Met vallen en opstaan heb ik het vak van manager geleerd. Het was enorm inspirerend, maar heeft ook geresulteerd in een burn-out. Uiteindelijk heb ik, na 15 jaar, ervoor gekozen om een ander pad te bewandelen. Mijn interesse in dat wat een mens drijft maakte dat ik mij ging verdiepen in het coachings vak. In 2018 heb ik een opleiding tot professioneel coach met goed gevolg afgerond*. Deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik heel graag verder wilde met het coachen. 

Mijn specialisatie en passie ligt op het gebied van wandelcoaching en deze post HBO opleiding heb ik in februari 2019 met succes afgerond* *. Gevolgd door de training Wandelcoaching voor Groepen en Wandelcoaching bij burn-out en stress, ook bij het Coachbureau.  Om mijn kennis op peil te houden en omdat ik het heel inspirerend vind, volg ik regelmatig bijscholingen, masterclasses en intervisie bijeenkomsten. 

Sinds oktober 2021 ben ik ook docent/trainer aan de post HBO wandelcoachopleiding van Hilde Backus. Lees hier meer over deze wandelcoachopleiding.

Ik wandel zelf graag en veel en heb ervaren dat het wandelen enorm helend kan zijn. Dat ik mijn coachings skills kan gebruiken tijdens een wandelling was voor mij een openbaring.  En dat het coachen in de natuur zulke prachtige inzichten geeft, had ik vroeger nooit kunnen denken. Maar het werkt echt!  Ik word blij als ik met mijn clienten over de heide en in het bos struin en merk dat er allerlei mooie inzichten bij hen ontstaan. Waarmee ze zelf verder kunnen en door de bomen het bos weer gaan zien.

         *certificaat Leergang Professioneel Coachen CAI; EQA geaccrediteerd certificaat 
           **CRKBO--geregistreerde Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau

 

 

 Mijn visie op coaching:

Coachen is een kunst waarbij mensen worden uitgedaagd en ondersteund om zichzelf te ontwikkelen. Het is toekomstgericht en de gecoachte is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar leerproces. Als coach stel ik vragen, waarmee de gecoachte zelf aan de slag gaat. Het hele proces wordt door mij zorgvuldig begeleid. 

Ik coach oplossings- en resultaatgericht. Deze manier van coachen vertrekt vanuit het mensbeeld waarbij er, hoe lastig het probleem ook is, altijd bepaalde krachtbronnen in de mens aanwezig zijn. Deze krachtbronnen kunnen gebruikt worden om bepaalde doelen te bereiken. Bij iedere coachwandeling gaan we samen bekijken en onderzoeken welk stap(je) jij kunt gaan zetten. En vooral ook hoe je dat kunt gaan doen. Zodat jij echt verder kunt.

Deze manier van coachen is duurzaam. Dat wil zeggen dat ik geen gebruik maak van 'trucjes' en 'techniekjes' voor de korte termijn. Tijdens een coachtraject zul je je gaan ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

*Ik werk volgens de Ethische Gedragscode van de Nobco en ben gecertificeerd wandelcoach.


Wat anderen zeggen over mij en over de coachtrajecten:

 

"Wat een mooie en bijzondere ervaring! 

Zelf ben ik geen persoon om tegenover iemand te zitten en te praten; tijdens het wandelen kon ik door middel van de gesprekken met Anne mijn gedachten ordenen. Bijzonder, omdat Anne kon aanvoelen welke oefeningen mij hielpen. Het gebruik van de omgeving (de natuur) en hierdoor inzichten krijgen heeft mij enorm geholpen. Ik sta een stuk positiever en meer ontspannen in het leven."
            -  Anoniem  (zorgmedewerker) -


"Ik vind het bijzonder hoe goed wandelcoaching werkt en waar ik nu sta.

Ik ben bij Anne terecht gekomen omdat ik op zoek was naar een coach die me kon begeleiden en het wandelen daarbij sprak me aan. Ik zat in een moeilijke periode en tijdens het traject kreeg ik ook nog eens te maken met rouw en verlies. De wandelingen en gesprekken met Anne waren erg verhelderend en hebben me echt enorm geholpen. De doelen die ik samen met Anne gesteld had, heb ik helemaal kunnen bereiken. De verbinding met Anne verliep op een hele natuurlijke en fijne manier; er was vanaf het begin een klik.  Ik voelde mij altijd vrij om alles te zeggen en Anne stelde goede vragen, waardoor ik bepaalde inzichten kreeg.

Het wandelen in de mooie natuur maakte ook dat ik het hele traject als heel prettig heb ervaren. Omdat ik mijn doelen heb bereikt stopt het nu, maar ik plan graag een aantal keren per jaar een coachwandeling in, waarbij ik de dingen waar ik tegenaan loop weer kan bespreken met Anne."

-      Wendy, moeder van 3 kinderen, zelfstandig onderneemster en student beroepsgoederenvervoer - 


"De boswandelingen met Anne waren voor mij een heerlijke combinatie. Buiten zijn in het bos gaf direct een gevoel van onthaasten. De vragen en oefeningen met Anne hebben me enorm geholpen bij een aantal lastige vragen, zowel werk als prive. Het voelde nooit vervelend of teveel. Het gaf me zin en energie maar ook meer vertrouwen in mezelf. Het is verbazingwekkend wat een uurtje wandelen met je kan doen! Onze wandelingen zijn voorlopig klaar, maar een uurtje wandelen voor een goed reflectiegesprek houd ik zeker in gedachte!"

         - Danielle, beleidsmedewerker - 

        


"Anne, bedankt voor je fijne coaching tijdens het wandelen in de natuur. Zo mooi om dit zelf als coachee te mogen ervaren. Je warmte, je openheid, je vraagstelling en het inzetten van de natuur heeft mij laten inzien waar ik nu sta in mijn proces en waar ik naar toe wil. De handvatten die ik uit onze wandeling heb meegekregen ga ik inzetten om de volgende stappen te kunnen gaan zetten."

         - Tatyana, wandelcoach in opleiding - 


"Ik heb een coachtraject gevolg bij Anne. Het was een grote stap voor mij om naar een coach te gaan tot ik de website van Anne vond. Ik had er een goed gevoel bij en dit werd tijdens de wandelintake ook bevestigd. Ze gaf me van begin af aan al een fijn gevoel: ze straalde rust uit en fouten waren er niet. Gedurende het traject bleef dit gevoel. Naast de fijne open sfeer tussen Anne en mij, was de omgeving ook erg fijn. De wandelingen vonden plaats in het bos en de natuur werd tijdens de sessies ook gebruikt. Ik vond dit een fijne en leerzame manier.

Het coachtraject heeft me geholpen bij het stellen van doelen, zo klein/groot als ik maar wilde, bij het maken van stappen en bij het krijgen van nieuwe inzichten. Het heeft me echt geholpen!"

                 - Lot, student - 


"Doordat het coachtraject in wandelvorm was in het bos gaf alleen die omstandigheid al een ontspannen fundering en ik vond de open relatie die Anne en ik opbouwden ook heel erg van meerwaarde. Ze leerde me in korte tijd goed kennen en dat ik een schriftje van haar kreeg om tijdens het wandelen dingen te kunnen opschrijven werkte ook heel goed. Ik ben echt tot mooie inzichten gekomen en het mooie is dat dat eigenlijk onbewust is gegaan. Ik merkte gewoonweg opeens dat ik me anders begon te voelen, minder benauwd en ontspannener. We hadden echt een goed doel vooraf gesteld, dat ik niet alleen bepaalde dingen zou wéten, maar dat ik dat ook zo voel. Daardoor ontstaat er zoveel meer rust, in mijn lijf ook. Als het nu toch weer eens mis gaat, dan herken ik het heel snel, waardoor ik er met meer afstand naar kan kijken, in plaats van dat het steeds onderdeel van mezelf is." 

                 - Eveline, Coordinator Quality Assurance, Universiteit -                                 


"Bij Anne ben ik in wandelcoaching geweest: Anne kon situationeel en op mij als persoon goed aansluiten. Hierdoor kreeg ik de indruk dat ze per persoon en bij de vraag aansluit met iets dat werkt. Ik heb elke keer handvatten gekregen en heb door de coaching stappen gezet in de vraag die ik had. Anne kon met uiteenlopende methodieken mij goed coachen. Voor mij hielp het daarbij ontzettend om echt buiten te zijn en daar stappen te zetten. Ik gun anderen zeker een coachingstraject bij Anne!" 

           - Marjolein, onderwijsadviseur - 


"Begin dit jaar heb ik een aantal sessies met Anne gehad. De wandelingen icm de open gesprekken hebben mij zeer geholpen. Op dat moment zat ik met een dilemma ten aanzien van mijn werk, de ziekte van mijn zoon en de toekomst. Het was voor mij niet duidelijk wat ik wilde. Door de coaching gesprekken op deze manier tijdens het wandelen in de prachtige bossen in de omgeving van Apeldoorn zijn een aantal zaken mij helder geworden. Daarbij dank ik de wijze waarop Anne mij vragen stelde, waardoor ik zelf ging nadenken over de dilemma's die ik had. Uiteindelijk heeft het me goed geholpen en heb ik een aantal beslissingen genomen. Met deze besluiten ben ik nog steeds happy! Graag zou ik ook anderen willen laten ervaren dat een wandel coachingstraject bij Anne een prachtige mogelijkheid is om tot zelfinzichten te komen".

             - Marja, ICT specialist - 


"Het was heel fijn dat er iemand naast je loopt waar je je obstakels en belemmeringen mee kan delen. 
Anne stelde mij goede relevante vragen, waardoor ik snel bij de kern kwam. Ze zag ook mijn sterke kant wat ik heel fijn vond en waardoor ik mijzelf beter kon zien waar ik al ben op mijn levenspad.
De oefeningen waren fijn en heerlijk ontspannen. Dank je Anne!! 
Ik doe in mijn werk ook graag wat voor anderen; nu was Anne er voor mij."
               - Anna, kind en ouder counseler, Warnsveld - 

" Anne is een fijne wandelcoach. Ze biedt goede oefeningen en stelt de juiste vragen die aansluiten bij wat ik nodig heb om verder te komen. Aan het eind van iedere wandeling had ik praktische handvatten bedacht waarmee ik gelijk aan de slag kon. Ik vond het prettig, stapje voor stapje verder. Na de laatste wandeling had ik heel helder wat ik precies wilde en had ik al een deel verwezenlijkt. Nu kan ik er zelf mee verder! "                  -  Nora,  eigenaar coach-bedrijf, Harderwijk -  

 

"Ik was de gelukkige winnaar van een individuele coachwandeling bij het Bosbureau. Aangezien ik geen specifieke coachvraag had was ik erg benieuwd wat de wandeling zou brengen, maar er kwamen al gauw mooie inzichten boven. Bijzonder te ervaren dat veel antwoorden of oplossingen gewoon in jezelf zitten, een stukje bewustwording. Fijn dit toe te passen in het dagelijkse leven en de positieve effecten hiervan te merken. En heerlijk ontspannen buiten, dat doet goed. Bedankt Anne!"
              - Saskia, stafonderofficier Operationele Personeelszaken, Koninklijke Landmacht, Apeldoorn - 

"Door het wandelcoach traject met Anne heb ik, na een moeilijke periode in mijn leven, weer meer zelfvertrouwen gekregen." 
             -  wil graag anoniem blijven - 


" Anne neemt je mee in de natuur en die helpt je relativeren. Wandelen in stilte, wandelend in gesprek, aandacht voor jezelf, de natuur en elkaar. Door het wandelend reflecteren komt er daadwerkelijk beweging in je gedachten en ervaar je een flow. Dit alles met de focus op je eigen kracht en vaardigheden. Dus kom in beweging en ga het zelf ook een keer ervaren!"

   -  Gea, docent basisonderwijs, Hoenderloo, deelnemer aan groepswandeling Zen en Flow  -


"Op zaterdag 15 juni heb ik een prachtige wandeling gemaakt met Anne. De ruimte, de bosgeluiden en het groen doen zo goed! Het geeft je ruimte van binnenuit en brengt inzichten. Erg fijn!"
              -  Henriette, yogadocent/zwemonderwijzer, Apeldoorn, deelnemer aan groepswandeling Zen Flow - 


Reacties van enkele deelnemers op de Wandel en Yoga Workshop:

"Dank voor de mooie, leerzame en ontspannen dag!"
"Boven verwachting. Ik ga de volgende keer weer mee"
"Echt heel fijn; professioneel en nuttig!"
"Goed om je mind te resetten."
"Confronterend, maar wel ontspannen."
"Rust, inzicht en focus op positieve punten."