Bosbureau coaching en training

door de bomen het bos weer zien

Loop je tegen zaken aan die je stress en onrust geven? En vind je het daarbij lastig om op jezelf te vertrouwen?

Ik begeleid je om orde te scheppen in de veelheid aan gedachten in je hoofd. En in jouw zoektocht naar rust en overzicht. Zodat je weer stevig in je schoenen staat, weet welke keuzes je moet maken en door de bomen het bos weer ziet.

   

Heb je al enige tijd het idee dat je veel te veel piekert en vooral in je hoofd bezig bent. En dat je geen stap verder komt hiermee. Misschien loop je vast in je werk of in je zoektocht naar werk? Of ervaar je door ander zaken stress. Misschien voelt het alsof je niet helemaal op je plek zit. Of je voelt dat de samenwerking met die ene collega of je leidinggevende niet lekker loopt? Of je bent zelf leidinggevende en je komt er niet helemaal uit met je medewerkers en alle zaken die op je pad komen?

Je voelt je uitgeblust, zonder energie en je twijfelt aan jezelf. Moet je het roer omgooien, of kleine dingen aanpassen? Waar moet je beginnen? En hoe dan? Dilemma's, dilemma's, je blijft in een cirkeltje ronddraaien met je gedachten...Herkenbaar?

Misschien ervaar je veel stress door:
- dat je er altijd voor anderen wilt zijn
- dat je het gevoel hebt dat je het altijd goed moet doen
- dat je het lastig vindt om ‘nee’ te zeggen
- dat het je niet lukt om je grenzen aan te geven…en misschien weet je niet zo goed waar jouw grenzen liggen? 
Dan is wandelcoaching misschien iets voor jou!

Ik neem je mee de natuur in. Onderzoek heeft aangetoond dat wandelen je echt vooruit brengt. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Het helpt je de dingen op een nieuwe manier te bekijken. Met als resultaat meer rust en ontspanning. Zodat je met meer zelfvertrouwen keuzes kunt maken en weet welke zaken belangrijk zijn voor jou.  Je hoeft deze zoektocht niet alleen te maken; ik begeleid je in deze persoonlijke ontwikkeling, die helemaal uit jouzelf komt.

Voor wie?

  • als je veel stress en onrust ervaart, op je werk of studie, of anderszins
  • als je voelt dat je iets zou moeten doen, maar je weet niet wat
  • voor als je met meer zelfvertrouwen keuzes zou willen maken
  • als je gemotiveerd bent om het anders te gaan doen
  • en als je wilt ervaren hoe wandelen je verder kan brengen


Wandelcoaching in corona tijd

Ik merk dat er op dit moment veel mensen met uiteenlopende zaken worstelen. Soms heeft het te maken met wat er op dit moment, tijdens de corona-crisis, allemaal in de wereld gebeurt. En soms zijn er zaken die al langer spelen. Voor een aantal is de nieuwe situatie met meer thuis werken en thuis zijn juist wat meer rustgevend. Zij spelen met de gedachte om de dingen ook in de toekomst anders te gaan doen. Maar hoe dan? Daarnaast hebben sommigen het juist veel moeilijker met het 'nieuwe normaal'. En hoe ga je om met onzekerheden met betrekking tot werk en inkomen? Kortom, er zijn veel dingen die voor hoofdbrekens kunnen zorgen en waarbij het dan lastig is om door de bomen het bos te zien. Wandelen in de natuur kan enorm rustgevend en helend zijn. Ga je met een coach wandelen, dan kan het zomaar gebeuren dat er, naast rust in je hoofd, hele waardevolle inzichten ontstaan. Waarmee jij verder kunt.


BURN-OUT
Wandelcoaching is zeer geschikt voor mensen die in een burn-out zitten of die het gevoel hebben dat er een burn-out dreigt. Bosbureau coaching en training heeft een speciaal traject voor deze groep mensen, waarbij er veel aandacht is voor rust en ontspanning. Het in de natuur zijn is hierbij enorm helpend. Maar we kijken ook naar dat wat jij nodig hebt, naar wat belangrijk is voor jou. Zodat je weer met energie verder kunt. De duur van een coach-traject bij burn-out is van verschillende zaken afhankelijk. We bespreken samen wat het beste bij jou past.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Soms kom je in je leven op een punt waarbij je redelijk goed in je vel zit, je hebt de boel op orde, maar dat het toch wat gaat knagen en je de behoefte voelt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Ook dan kan een wandelcoachtraject bij het Bosbureau uitkomst bieden. Samen bekijken we welke mogelijkheden er voor jou zijn.


Wandelcoachtrajecten voor volwassenen en jongvolwassenen 

Mijn wandelcoachtrajecten zijn er voor volwassenen die hun leven al aardig op de rit hebben, maar het 'soms even niet meer weten' en de regie kwijt zijn. Een burn-out ligt dan op de loer en er komen steeds meer signalen dat er iets zou moeten gebeuren.

Daarnaast zijn er ook trajecten voor jongvolwassenen, die net klaar zijn met hun studie (of nog studerend) en vervolgens vastlopen omdat het lastig blijkt om precies te weten wat je nou wil met je leven en hoe je dat moet gaan doen. Door de druk van social media en de prestatiegerichte maatschappij kan ook bij hen het gevoel van regie kwijtraken optreden.

Wat is het effect van wandelcoaching?

Lees hier het onderzoeksrapport van Agnes van den Berg. Zij deed een effectmeting wandelcoaching. Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid.

Op deze pagina vind je meer uitleg over wandelcoaching.


Kijk ook eens op mijn Facebook pagina en Instagram


ARTIKEL OVER HOE WANDELCOACHEN MIJN PASSIE WERD


Ik werd, in opdracht van Hilde Backus van het Coachbureau, geïnterviewd door journaliste Rebecca van Vuure. Zij schreef een artikel over mij en over mijn drijfveren om wandelcoach te worden. Lees het artikel hier.